יצירת קשר עם חברת בניית אתרים צור קשר

 077-7644819
חייגו או השאירו הודעתכם

 
מאמרים אחרונים מאמרים אחרונים
17/09/2024 12:49
הכירו את פורמטי המדיה המתקדמים, וידאו ותמונה, שנחוצים בכל בניית חנות וירטואלית ואתר אינטרנט חדשים: A...
15/09/2024 17:03
במדריך זה נכיר את מנגנון הטעינה העצלה שבפיתוח אתרי אינטרנט. נציג את הרעיון שעומד מאחורי המנגנון, יתר...
17/07/2024 20:18
שלב אחר שלב, כך תגדירו קמפיין גוגל עם מודעות חיפוש דינמיות. מדריך טכני מקיף שיכוון אתכם מההתחלה ועד ...

סינדיקציה באמצעות מנגנון RSS

  1. דף הבית
  2. שיווק אתרים באינטרנט
  3. סינדיקציה באמצעות מנגנון RSS
פעם היינו צריכים להיכנס לכל אתר ואתר ברשת ולחפש מה חדש בו. היום יש סינדיקציה ורסס RSS.
רסס RSS

מה זה סינדיקציה ו-RSS

המושג סינדיקציה הוא מושג כללי המתייחס לשיתוף פעולה של כמה גורמים במטרה להביא לתועלת משותפת לכולם. בעולם האינטרנט, כשמדברים על סינדיקציה הכוונה היא לשיתוף פעולה בין ספק התוכן (למשל אתר חדשות) לבין צרכני תוכן (הגולשים באינטרנט). התוצאה של שיתוף הפעולה הזה היא האפשרות לאסוף מידע ממקורות שונים המשדרים באמצעות RSS - Really Simple Syndication או Atom, ולצפות במידע הזה במקום אחד - תוכנה לקריאת עדכוני RSS כמו RSSreader או Awasu, או באמצעות שירות מקוון המיועד לקריאת RSS, כמו Google Reader.

רסס RSS פותח כבר בשנת 1999 ע"י חברת נטסקייפ Netscape על מנת לרכז בפורטל שלה עדכוני חדשות מותאמים אישית לגולשים שמקורם באתרים שונים ברשת. הסינדיקציה וה-RSS התפתחו מאוד עקב שילובם של תקני XML, המאפשרים לתוכנת הלקוח (למשל אתר אינטרנט אחר) לזהות בקלות מהו ערוץ התוכן, מהו הנושא, מהו אתר המקור ועוד. שרתי התוכן השונים (למשל אתרי אינטרנט) מייצרים קובצי RSS המכילים למעשה קטעים חדשים שנוספו באתרים אלו. באופן זה מתאפשר לקבץ במקום אחד רק את התוכן החדש מאתרים שונים המעניינים אותנו. המאפיינים של הרסס הם כדלקמן:

  • תמציתיות - הגולש נחשף אך ורק לתכנים חדשים, מבלי לנבור באתרים שהוא אוהב ולחפש בתוך ים של תוכן.
  • שליטה - ניתן לקבל עדכוני רסס RSS מערוצים רבים לפי בחירה. זה יכול להיות עדכוני חדשות, מזג אוויר, מאמרים ועוד, אתם בוחרים את סוג העדכונים שתרצו לקרוא.
  • חיסכון בזמן - לא צריך להיכנס לכל האתרים. פותחים את קורא רסס RSS ועוקבים רק אחר מה שהתחדש.

קובצי RSS הם קבצים תמציתיים שאינם מכילים עיצוב, ולכן הם מתאימים במיוחד להצגה באתר או בתוכנה אחרת מזו המייצרת אותם. בין השימושים השונים בקובצי RSS ניתן למנות:

  • שילוב באתרים אחרים המרכזים עבור הגולשים כמה מקורות שונים. לדוגמה, אתרים רבים משלבים עדכוני RSS מפורומים בנושאים הקשורים לנושא האתר, במטרה ליצור עניין והתעדכנות תכופה יותר של העמוד.
  • ריכוז כמה ערוצי סינדיקציה בתוכנה או שירות מקוון על מנת להתעדכן בתוכן חדש מאתרים נבחרים.
  • שיפור נגישות האינטרנט לבעלי מוגבלויות ובעיקר לעיוורים. תוכנות נגישות יכולות להשתמש בקלות בקובצי ה-RSS שהם פשוטים להבנה.
  • שימוש בקובצי RSS למטרת שליחת SMS או אימייל.

יתרונות הרסס לגולשים ולבעלי אתרים

לסינדיקציה ישנם כמה יתרונות גדולים, והם טמונים בכך שהמערכת היא באמת פשוטה, כמו שנרמז בשם המלא שלה Really Simple Syndication. היתרונות העיקריים הם:

  • מניעת ספאם - מכיוון שברסס אנחנו נחשפים רק למידע מערוצים שאנחנו נרשמים אליהם, לא ניתן להשתמש בו למטרות הפצת זבל באינטרנט, כמו שנעשה למשל בדואר אלקטרוני. במייל מקבלים הרבה פעמים דואר מגורמים שבכלל לא אישרנו להם שימוש בכתובת שלנו, אך כאשר מדובר ב-RSS השליטה בידי המשתמש.
  • מסרים שאינם ספאם - שירותי הדואר האלקטרוני מזהים פעמים רבות דואר כלשהו כספאם על אף שהוא איננו כזה. בדרך כלל העניין נוגע לדואר שיווקי, אשר נשלח אלינו בגלל שביקשנו זאת. עם RSS זה לא יכול לקרות, כיוון שנקבל עדכונים (Feeds) מערוץ התוכן כל עוד לא הסרנו אותו מקורא הרסס שלנו.
  • אנונימיות של המשתמש - על מנת להירשם לערוץ כלשהו אין צורך בהשארת פרטים, אפילו לא כתובת אימייל. העדכונים יגיעו אלינו באופן שוטף, בעוד אנחנו שומרים על פרטיותנו (בניגוד להצטרפות לרשימות דיוור או ניוזלטרים, שמצריכה לפחות השארת כתובת מייל).
  • עדכון הגולשים ללא מאמץ - עבור ספק התוכן, קל יותר לעדכן את ערוץ ה-RSS מאשר כל שיטת הפצת מסרים אחרת. המסר או התוכן החדש יגיע במהירות ובאופן אוטומטי אל כל המנויים לערוץ.
  • קלות הטמעת ערוצי RSS באתר - ניתן בקלות להטמיע ערוצי RSS באתרי אינטרנט. התהליך הוא פשוט מאוד, ושליחת המסרים זולה יותר משימוש בדואר אלקטרוני.
  • שיווק באמצעות סינדיקציה - הפצת תכנים באמצעות RSS הינה דרך ישירה להגיע אל הלקוחות ולשמור איתם על קשר רציף. משום כך זוהי שיטת שיווק שהולכת ומתפשטת באינטרנט.
  • קידום האתר במנועי חיפוש - ישנה הנחה שלפיה הטמעת עדכוני RSS תורמת לדירוג האתר ע"י מנועי החיפוש, בגלל יחסי הגומלין שנוצרים בין האתרים.

Google Reader

עבור אלה מאיתנו שלא מעוניינים להתקין תוכנה לקריאת RSS Feeds, קיימים שירותים מקוונים שעושים זאת בשבילנו. מי שמשתמש בשירותי המייל של גוגל, ימצא שנוח מאוד להשתמש בגוגל גם לקריאת עדכוני מערוצי RSS.

גוגל רידר מאפשר לחפש ערוצי RSS חדשים ולעשות עליהם Subscribe, כך שתקבלו את כל העדכונים מערוצים אלה היישר לחשבון הגוגל שלכם. בצד השמאלי של העמוד ישנו תפריט ניווט דומה לזה הקיים בתיבת הדואר של Google. באמצעות התפריט ניתן לצפות בכל העדכונים החדשים, או לחלק אותם לפי אתר המקור. בנוסף, גוגל רידר מאפשר שיתוף בתכנים מעניינים שקראתם, כולל הוספת הערות אישיות שלכם כתוספת לתוכן עצמו.

למען הסדר הטוב, ניתן לארגן את מקורות הרסס RSS השונים בתוך תיקיות לפי נושאים, ואת העדכונים עצמם ניתן לסדר לפי סדר כרונולוגי מהחדש לישן או להפך. כשנכנסים ל-Google Reader יופיעו כל העדכונים שעוד לא נקראו בפונט מודגש, כך שגם אם אתם מנויים לכמות גדולה של ערוצים, לא תפספסו שום דבר חדש.

אתרים בעלי אופי חדשותי או פורומים נוטים להתעדכן לעיתים תכופות, לכן אם אתם מנויים לערוצים כאלה, סביר שקצב זרימת העדכונים יהיה מהיר. מסיבה זאת, חשוב להכיר את האופציות שמאפשר ה-Reader למטרת אירגון העידכונים.

YouTube previewPlay

 

גם אצלנו באתר תוכלו להצטרף ולקרוא תכנים בנושא אינטרנט בערוץ הרסס הזה.

 

ואתם כבר משתמשים ב RSS? ספרו לנו בתגובות.

הוספת תגובה
YouTube previewPlay

שנקפיץ יחד את העסק שלך לגבהים חדשים?

בניית חנות אינטרנטית של מיזם גרופ תעזור לך ביצירת סיסטם עוצמתי שמגדיל מכירות.

ההצלחה מבוססת על בניית חנות וירטואלית בחוד החנית עם הקמת מערך שיווק אפקטיבי שמגדיל חשיפה והמרות.

 

אל תהססו! מלאו את הטופס או התקשרו עכשיו 077-7644819

 
WhatsApp
שנקפיץ לך את העסק?
לחץ כאן
התקשר עכשיו 077-7644819
או מלא את הטופס להלן: