קצת על ארגון W3C העולמי
ארגון W3C, או בשמו המלא World Wide Web Consortium, הוא ארגון ללא כוונת רווח, אשר נוסד בשנת 1994 ופועל עד היום. מטרת הארגון היא ליצור סטנדרטיזציה בעולם האינטרנט, וזאת על ידי פיתוח תקנים שיומלצו לשימוש בקרב החברות הגדולות שעוסקות בפיתוח באינטרנט (כגון, החברות המפתחות את הדפדפנים השונים).
בין התקנים שהגדיר ארגון W3C, ניתן למצוא את תקן HTML5 להצגת אתרי אינטרנט, תקן RSS לסינדיקציה של נתונים ברשת, תקן WCAG להנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות ועוד.
הארגון לא רק מגדיר את התקנים השונים, אלא גם מנהל פורום פעיל בעולם, במטרה להצעיד את האינטרנט לסביבה אחידה שתהיה קלה יותר לתחזוקה, לפיתוח ולהבנה.
בדיקת תאימות אתרים לפי W3C
כחלק מפעילותו, מפתח ארגון W3C כלים מקוונים שנועדו לבדיקת אתרי אינטרנט או קבצים שונים באשר לעמידתם בסטנדרטים ובתקנים השונים.
אחד הכלים הנפוצים ביותר של הארגון, הוא כלי שמטרתו ואלידציית אתרי אינטרנט לתקן HTML5. כלי מקוון זה, מאפשר לגולשים להכניס את כתובת האתר שלהם ולבדוק שהאתר בנוי נכון לפי תקן HTML5 הרשמי שארגון W3C הגדיר.
עמידה של אתר בתקן HTML5 הרשמי של W3C, או במילים אחרות, ואלידציה של אתר ל-W3C, מבטיחה כי מבנה התגיות של האתר הינו שלם ועיקבי, ובכך מגדילה את הסיכוי שהאתר יוצג היטב בדפדפנים השונים ובמכשירים שונים (מחשב וסלולר), יסרק בקלות וללא בעיות במנועי החיפוש ויאפשר תחזוקה שוטפת טובה יותר בעתיד. תחזוקה של אתר שעבר ואלידציה לפי W3C תהיה גם קלה ונוחה יותר למתכנתים, בכל הנוגע למבנה העיצוב והתצוגה. אם כל זה לא מספיק, אז ואלידציה לפי W3C של אתר באינטרנט היא שלב חשוב בהנגשה של האתר לבעלי מוגבלויות, באופטימיזצייה למהירות האתר ובאופטימיזצייה למנועי החיפוש (גוגל אוהב אתרים תקינים יותר).
לכן, חשוב לוודא כי כל אתר שנבנה בתקן HTML5 אכן עובר את הבדיקה של W3C בהצלחה, על מנת ליהנות מהיתרונות של התקן.
מתי אפשר לבצע ואלידציה לאתר
בדיקה אפשר לעשות בכל שלב בפיתוח, גם כשהאתר עדין לא מוכן, ובלבד שתהיה לך כתובת אינטרנטית (גם אם לא הדומיין הרשמי) שבה העמודים הנבדקים זמינים לצפיה.
בברכה,
דוד
אפשר לבדוק לפני שהאתר באוויר?
תודה על המידע.
האם הבדיקה נעשית רק אחרי שהאתר כבר עם דומיין ובאוויר, או ניתן לבדוק תוך כדי בניית דפי האתר?