יצירת קשר עם חברת בניית אתרים צור קשר

 077-7644819
חייגו או השאירו הודעתכם

 
מאמרים אחרונים מאמרים אחרונים
04/04/2024 18:47
בניית של חנות באינטרנט למכירה של מוצרי גיימינג, מחשבים, סלולר וציוד נלווה
09/08/2023 17:16
בניית חנות באינטרנט למכירה של מוצרים לחיות מחמד
12/03/2023 22:03
במאמר זה נסקור את התפתחות שפת צד השרת PHP מראשית ימיה, לכל אורך גירסאותיה השונות עד לאן שהיא הגיעה ב...

שפת שרת מול שפת לקוח

  1. דף הבית
  2. בניית אתרי מכירות
  3. שפת שרת מול שפת לקוח
כאשר בונים אתר אינטרנט חשוב שיבוצע איזון חכם בין קוד שרת לקוד לקוח. כמו כן, חשוב לבחור קוד שרת שנוכל לעבוד איתו בקלות בהמשך.
על ההבדלים בין שפת צד שרת לשפת צד לקוח

מהם ההבדלים בין שפת שרת לשפת לקוח?

בעת בניית אתר אינטרנט יש צורך לבחור את שפת האתר. חשוב לבצע אבחנה בין שפת שרת לשפת הלקוח. ברגע שרושמים את כתובת האתר ומקישים Enter, אז יש פניה לשרת ושם מורץ קוד לביצוע. אותו קוד לביצוע הוא קוד בשפת שרת, בין אם PHP, ASP או פייטון. הקוד הזה מבצע בדיקות שונות (כגון: פרמטרים שהכניס הגולש, בדיקת מידע מבסיס הנתונים, וכו') ובסופו של דבר מחולל (מייצר) קוד לקוח. קוד הלקוח הוא קוד פשוט בשפת HTML או DHTML (שזה HTML עם פקודות JavaScript) שמוחזר מהשרת אל הדפדפן ושם הוא מוצג.

אתר אינטרנט טוב הוא כזה שיודע לשלב בצורה חכמה בין קוד שרת לבין קוד לקוח. קוד שרת הוא מהיר כמהירות השרת, איטי בעת עומס על השרת. קוד לקוח תלוי במהירות הדפדפן ומערכת ההפעלה של הגולש. קוד שרת הוא קוד שאינו חשוף לגולשים ולא ניתן להגיע אליו בקלות. ככזה, צריך וניתן להעזר בו להצפנות, הסתרת מידע מפולשים לא רצויים באתר, הגנות מספאם וכיוצא באלו.

איך בוחרים את שפת השרת בעת בניית אתר אינטרנט חדש?

היום נהוג לבחור בין PHP לבין ASP. ישנם הבדלים מסויימים בין 2 השפות ואלו העיקריים שביניהם:

  • תחביר השפה - שפת ASP היא שפה מבית היוצר של מייקרוסופט ולכן הקוד שלה דומה לקוד של שפות Basic למיניהן (Visual Basic, Quick Basic). שפת PHP היא שפה הקרובה יותר לשפת C במבנה ובתחביר שלה, ומומלצת למי שמכיר סקריפטים של מערכות Unix כגון Perl.
  • קוד פתוח - בעוד PHP היא שפת קוד פתוח וניתן למצוא המון חלקי קוד חופשיים ולשלבם ללא כל תשלום בקוד שלכם, שפת ASP היא קצת מוגבלת בקוד הפתוח הנכתב עבורה.
  • אחסון אתרים - שרתים התומכים ב ASP דורשים התקנה מיוחדת של שרת ASP ולכן האחסון של אתרי ASP יקר מעט יותר.

ומה זה Ajax?

קוד Ajax הוא למעשה קוד לקוח הכתוב ב JavaScript המבצע פקודה ישירה לשרת ומתחיל הרצת קטע קוד שם בצורה לא סינכרונית (כלומר: לא מחכים שהקוד שם יסתיים לרוץ, אלא ממשיכים בפקודות ה-JS). ברגע שמסתיים הקוד על השרת לרוץ, נקבל "איתות" אצלנו ב-JS ונוכל לבצע דברים מסויימים בהתאם.

מדוע קוד כזה הוא נחוץ? מומלץ לשלב קטעי Ajax כדי להפעיל אובייקטים מסויימים אצלנו על המסך ללא רענון חוזר ונשנה שוב ושוב. למשל, הוספנו תגובה למאמר? אין צורך לרענן את העמוד כדי להציגה. נשלח פקודה לשרת שיש תגובה חדשה ומיד נציג אותה גם בעמוד.

מהו קוד בצד הלקוח ומהו קוד בצד השרת?
קוד בצד הלקוח פועל בדפדפן האינטרנט של המשתמש, בעוד שקוד בצד השרת פועל על שרת האינטרנט. קוד בצד הלקוח אחראי לטיפול באינטראקציות של המשתמשים ולעיבוד ממשק המשתמש, בעוד שקוד בצד השרת מעבד בקשות, שולף נתונים מבסיסי נתונים ומייצר תוכן דינמי.
אלו דוגמאות יש לטכנולוגיות בצד הלקוח?
דוגמאות לטכנולוגיות בצד הלקוח כוללות: HTML (שפת סימון היפרטקסט) - מגדיר את המבנה והתוכן של דפי אינטרנט. CSS (Cascading Style Sheets) - סגנונות דפי אינטרנט על ידי ציון הפריסה, הצבעים, הגופנים והיבטים חזותיים אחרים. JavaScript - שפת סקריפטים המאפשרת התנהגות דינמית ואינטראקטיביות בדפי אינטרנט, כגון אימות טפסים, אנימציות ובקשות AJAX.
אלו דוגמאות יש לטכנולוגיות בצד השרת?
דוגמאות לטכנולוגיות בצד השרת כוללות: PHP (מעבד היפרטקסט), Python (עם מסגרות כמו Django או Flask), Ruby on Rails, Node.js, Java (עם מסגרות כמו Spring או Hibernate), ASP.NET (Active Server Pages .NET), רובי (עם מסגרות כמו Ruby on Rails).
מהם היתרונות של קוד בצד הלקוח?
היתרונות של קוד בצד הלקוח כוללים: עיבוד מהיר יותר - קוד בצד הלקוח יכול להציג תוכן ישירות בדפדפן של המשתמש, להפחית את עומס השרת ולשפר את הביצועים. אינטראקטיביות משופרת - קוד בצד הלקוח מאפשר אינטראקציות דינמיות ומשוב מיידי ללא צורך בטעינה מחדש של הדף כולו. עומס שרת מופחת - על ידי הורדת משימות עיבוד לדפדפן של הלקוח, ניתן לשמר משאבים בצד השרת, דבר שמוביל לחסכון במשאבים ולשיפור היכולת לעמוד בעומס גולשים רב.
מהם היתרונות של קוד בצד השרת?
היתרונות של קוד בצד השרת כוללים: עיבוד נתונים מאובטח - קוד בצד השרת יכול לגשת למסדי נתונים ולעבד נתונים רגישים בצורה מאובטחת, להפחית את הסיכון לחשיפת נתונים או שיבוש. בקרת גישה - קוד בצד השרת יכול לאכוף מדיניות בקרת גישה ומנגנוני אימות, כדי להגביל גישה לא מורשית למשאבים. לוגיקה מרכזית - קוד בצד השרת מרכז את ההיגיון העסקי ואת עיבוד הנתונים, מבטיח עקביות ותחזוקה על פני התקני לקוח ופלטפורמות שונות. אופטימיזציה של SEO - עיבוד בצד השרת מאפשר למנועי חיפוש לאינדקס דפי אינטרנט בצורה יעילה יותר, ולשפר את דירוג אופטימיזציית מנועי החיפוש (SEO).
כיצד פועלים יחד קוד בצד הלקוח ובצד השרת?
קוד בצד הלקוח ובצד השרת מקיימים אינטראקציה באמצעות בקשות ותגובות HTTP. כאשר משתמש מקיים אינטראקציה עם דף אינטרנט, הדפדפן שולח בקשות לשרת, אשר מעבד את הבקשות באמצעות קוד בצד השרת ומחזיר תגובות המכילות נתונים או הוראות. הקוד בצד הלקוח מעבד את התגובות ומעדכן את ממשק המשתמש בהתאם, ויוצר חווית משתמש חלקה ואינטראקטיבית. AJAX (Asynchronous JavaScript ו-XML) היא טכניקה נפוצה המשמשת להקלה על התקשורת בין קוד צד הלקוח וקוד השרת מבלי לדרוש טעינת עמוד מלא מחדש.
הוספת תגובה

ההבדל בין PHP ל-PYTHON

04/07/2018 15:45
דוד כהן
היי,

השפות PHP ו-PYTHON שתיהן שפות פיתוח לצד שרת.

שפת PHP הרבה יותר מוכרת ונפוצה, יש לה תמיכה רחבה יותר בקהילת המתכנתים. למעשה, זוהי השפה הנפוצה בעולם לפיתוח אתרי אינטרנט, והיא מהווה את הבסיס לפלטפורמות מאוד מוכרות כגון וורדפרס, ג'ומלה, דרופל, מג'נטו ועוד. אתרים מאוד גדולים נבנו על בסיס שפת PHP, לדוגמה פייסבוק.

השפה PYTHON משמעותית פחות נפוצה לפיתוח אתרי אינטרנט ורק חלק מאוד שולי מהאתרים בעולם מפותחים בשפה זו. לכן, קהילת המפתחים ב-PYTHON קטנה יותר ומציאת מודולים, קטעי קוד, הסברים והכוונות ב-PYTHON הרבה יותר מורכבים מאשר ב-PHP.

מבחינת מבנה השפה, לכל שפה יש כמובן יתרונות וחסרונות. ברמה הסינטקטית (תחביר), שפת PHP הרבה יותר סטנדרטית והתחביר שלה דומה לשפות מוכרות כגון C, C++, C#, JAVA בעוד התחביר של PYTHON קצת אחר, ולכן עקומת הלמידה היא רחבה יותר ב-PYTHON.

מבחינת מהירויות, בהשוואות רבות שנערכו בין גירסת PHP 7 החדישה לבין PYTHON 3, נמצא כי ברוב מוחץ של המקרים המהירות בשפת PHP גבוהה יותר. אפשר לחפש באינטרנט השוואות רבות בין 2 השפות, למשל על ידי חיפוש הביטוי: php vs python benchmark.

תודה,
דוד

Php

04/07/2018 14:10
חיים יפת
מה ההבדל בין php ל python

מאמר בהיר מובן ופשוט (ל"ת)

01/01/2016 11:47
אייל

מעולה

31/10/2012 7:42
אורן
מאמר מעולה
YouTube previewPlay

שנקפיץ יחד את העסק שלך לגבהים חדשים?

בניית חנות אינטרנטית של מיזם גרופ תעזור לך ביצירת סיסטם עוצמתי שמגדיל מכירות.

ההצלחה מבוססת על בניית חנות וירטואלית בחוד החנית עם הקמת מערך שיווק אפקטיבי שמגדיל חשיפה והמרות.

 

אל תהססו! מלאו את הטופס או התקשרו עכשיו 077-7644819

 
WhatsApp
שנקפיץ לך את העסק?
לחץ כאן
התקשר עכשיו 077-7644819
או מלא את הטופס להלן: